top of page

Vin og sandwich går det sammen?

Opdateret: 29. okt. 2021

Ja! Ja, det gør det. Og det er faktisk ikke bare noget vi finder på, vi har teamet op med Vin-ekspert Michael Fuglsang fra Kokkens Vinhus, og han har fundet ud af hvilke vin der går aller bedst sammen med nogle udvalgte sandwiches.Om du er mest til rød-, hvid eller rosé vin har Michael fundet det bedste match til din mad! I Smagsløget's ånd har vi sammen udvalgt en håndfuld lækre vine af høj kvalitet, som vi kan stå fuldt inde for... Vi har jo naturligvis prøvesmagt dem inden de kom til salg - som enhver god restauratør ville gøre. ;)Desværre må vi ikke servere vinen i Smagsløget, og vinen er derfor kun til salg ved takeaway, catering og online ordre. Vidste du at restauranter skal have et kundetoilet til rådighed før man kan få en alkoholbevilling? Hvis du vil vide mere om vores vin udvalg og hvilke sandwiches og vin der går sammen kan du her læse hvad vineksperten siger: RØDVIN: Nr. 13 - Smagsløgets heldige kartoffel x Chateau la Grave de Bertin 15'. Chateau la Grave de Bertin er en mikroproducent i Bourdeaux - Oldschool men the good school. Saftig og rund merlot ala en "mini" St Emilion med et skævt Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc til at stramme den op. Den bløde og runde frugt vil slynge sig flot om Roastbeef'en og danse tango med kartoflerne og bearnaisen. Så mangler man bare en flot baret! Nr.19 - En smag af Italien x Brigaldara Ripasso Superiore 18'. Brigaldara er en familie-producent i Venetodalen, kendt og elsket for deres saftige og kraftige vine. Mod fokus på Amarone og Ripasso'er har familien vundet mange hjerter igennem de bløde og søde vine. Ripasso Superiore er muligvis husets mest elskede vin og med god grund - tårnhøjt niveau, bunker af frugt og en rundhed og balance sjælendt set. Saftig og sødmefuld i munden og let krydret i finishen passer den perfekt til det salte Breasola og den skønne parmesan.

Nr. 17 - Prestige x Re minor 18' Fra producenten Bodegas Requiem i Ribera Del Duero laver skønne vine på Tempranillo, Spaniens national-drue. Re minor er en moderne Ribera med en levende mørk frugt, friskhed og en frisk syre. Vinen er utrolig indsmigrende med en skøn aromatisk profil og en blødhed i frugten, der matcher perfekt med de dybe toner af sortfodskinke og trøffel. Et match made in Spain! ROSE Nr. 1 - Smagsløget Anbefaler x Croix D'allons 20'

Fra Bandol i det sydlige Frankring, nærmere bestemt Provence, laver Chateau Croix D'allons rosé fra en anden verden - lyst aromatisk i næsen, men med en smags-eksplosion i munden. Man har ikke smagt "rigtig" rosé, før man har danset med Bandol og Chateau Croix D'allons. Denne rosé hat dybde og kant, der matcher landskinken og sartheden i brien. Et perfekt match til en lun forårsdag - eller alle andre dage for den sags skyld.

HVIDVIN

Nr. 18 - Gourmet laks x Bramito 19'

Italiens bedste vinproducent. Antinori laver kongevine i flere forskellige områder fordelt over Italien - men i netop Umbrien laver de, de allerbedste hvidvine i hele støvlelandet. På det ultra-smulle og idylliske Castello Della Sala laver de Bramito del Cervo Bianco, der er hvidvinen fra øverste hylde. Vinen er smukt strågul i farven med lysegrønlige, levende strejf og en skøn aromatisk tone af moden, eksotisk frugt og lette citrusagtige fornemmelser. Mundfulden er elegant med god struktur og let fedme, ledsaget af velgørende friskhed og en saftig finish, der i dette match spiller perfekt op til laksen og løfter smags-eksplosionen til nye højder, samtidigt med at friskheden i vinen renser ganen til den næste skønne bid.


Nr. 5 - BBQ kylling & Prima Donna x Left Side Chadonnay 18'

Left Side Winery laver klassisk Californisk Chardonnay med en god fedme og modenhed i frugten og ikke mindst en flot fylde - netop fylden vil her matche smukt op til de fede elementer fra osten og den søde BBQ-sovs og ikke mindst den cremede stil af guacamole. Med en skøn smag der er fyldig med toner af æbler og vanilje, som et touch af eksotisk præg vil man hurtigt drøme sig til The States og ikke mindst Californiens lune solstråler.

165 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page