top of page

Smagsløgets Sandwich Battle 2020

I juni og i juli måned lagde Smagsløgets Instagram profil for andet år i træk side til Smagsløgets Sandwich Battle. Ligesom sidste år var igennem et klassisk head to head system, der skulle afgøre dette års mest populære sandwich. Her følger et fyldigt referat af de episke kampe imellem nogle af landets bedste sandwichs.Optakt Mexicaneren som der sidste år slog Chili-Chorizoen i finalen, skulle gøre et storstilet forsøg på at forsvare sin titel imod stærke modstandere som Flæskestegen, BBQ-Kylling, Hit, Chili-Chorizo og Prestige. Men før favoritterne kom på skærebrættet så var det tid for outsiderne til at kæmpe for en plads i slutrunden.Kvalifikation

Kvalifikationen skuffede ikke, og der var solide overraskelser fra første fløjt, da både Frikadullen og Smagsløgets Anbefaler måtte se sig slået ud. Et oprevet trænerteam for Anbefaleren forsøgte at skifte brien ud men for sent da Roastbeef & Cheddar stjal showet i en imponerende sejr. Både Veganeren og Vegetaren så ellers friske ud fra start men måtte ligeledes lade livet før slutrunden var begyndt. Der var sikre kvalifikationssejre til både Flæskestegsandwich juleedition med brunede kartofler og til Gourmet Laks der havde godt gang i skaldyrssalaten, imod en chanceløs Rooster. Efter roosterens skuffende debut i turneringen ser trænerteamet lyst på fremtiden efter gode præstationer af både de økologiske æg og den danske landskinke.

1 Runde

Efter at have slået Smagsløgets Anbefaler ud i kvalifikationen, gjorde Roastbeef & Cheddar sig endnu engang bemærket i første runde af hovedturneringen. I den rene roastbeef-duel grillede Roastbeef & Cheddar rivalen Smagsløgets Hit med mindste margin til stor jubel for de medrejsende fans. Prestigen slog Gourmet Laks ud i en benløs affære, hvor laksen uden held havde skiftet skaldyrssalaten ud med cream cheese. Club sandwichen med en godt kørende karrydressing var over det hele og spadserede let hen over Det Klassiske Hit som der gled i remouladen i en skuffende præstation. Mexicaneren viste skræmmende styrke da den nemt ordrende Kalkun & Emmentaler og spillede sig i kvartfinalen. Så var der ellers lagt i ovnen til nogle saftige kvartfinaler.


Kvartfinaler

I kvartfinalens første kamp var Chili-Chorizoen ikke nær så stærk som sidste år og måtte forlade turneringen med knusende cifre imod en ekstremt velspillede Prestige. Trøffelcheddaren på fløjene satte hurtig gang i folks smagsløg og da sortfodskinken først rullede sig ud så var semifinalebilletten sikkert i hus.

Club Sandwichen spillede lige op med BBQ-Kylling med Prima Donna ost i en neglebider af en første match. Men i rematchen var der intet at stille op for Clubben da kalkunen blev slagtet af kyllingen.


Mexicaneren slog den anden BBQ-Kylling ud. Cheddarosten havde en dårlig dag på kontoret og den blev udspillet af en sprødt kørende bacon. Flæskestegen slog turneringens helt store overraskelse Roastbeef og Cheddar ud og så var scenen sat for to fantastiske semifinaler.


Semifinaler

I den første semifinale fortsatte Mexicaneren storformen. Både Santa Maria salsaen og guacamolen havde et velfungerende samarbejde, men også jalapeños bed fra sig da de besejrede BBQ-Kylling med Prima Donna ost. Kyllingen virkede træt efter en hård kvartfinale mod Clubben og der var intet at stille op i hvad der skulle blive en overbevisende sejr. Dermed var Mexicaneren i finale for andet år i træk. Den anden semifinale bød på et opgør mellem Flæskestegsandwich - der var kommet ind i turneringen med forstærkninger af steg af Frilandsgris og af frisk rødkål og agurkesalat hentet ind fra Samsø - og Prestigen som der havde slået sidste års 2´er Chili-Chorizoen ud. Efter en tæt battle måtte feltets dyre dreng dog give fortabt imod den danske nationalspise. Flæskestegen holdt overbevisende Prestigen bag sig. Agurkesalaten var efter kampen i ekstase og udtrykte til pressekonferencen efter kampen stor glæde over at være kommet ind på et så velsmurt et hold. Dermed var finalen sat i et direkte mexicansk – dansk møde mellem Mexicaneren og Flæskestegsandwichen.Finale Rødkålen viste friskhed fra battlens start og gav Flæskestegsandwichen en hurtig føring i finalen. Det skulle dog ikke vare længe før Mexicaneren med nogle knusende tortillachips skulle bringe sig foran. I løbet af natten halede Flæskestegen en smule ind på Mexicaneren, men næste morgen skulle det dog stå klart for enhver at Mexicaneren havde forsvaret sin titel. 56% / 44% stod der på tavlen da klokken slog 12:00. Guacamolen kunne omfavne jalapeños efter en stærk præstation og dermed er Mexicaneren fortsat ubesejret og kan indtil næste sommer stolt kalde sig for Smagsløgets mest populære sandwich.Resultater

1. Mexicaner

2. Flæskestegsandwich

3. Prestige

4. BBQ-Kylling m. Prima Donna ost

69 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page